Fadadeendring sjøbod

Hei 🌞 vi har også en sjøbod, den ligger ca 50 m fra stranda. Den er fra 30 tallet. Veggen er råtnet mot sydvest, den skal byttes, vi tenker å bytte ut vindu med en balkongdør og en liten balkong. Hvordan mener du at vi skal gå frem?

Svar:
Jeg mangler litt informasjon for å kunne svare skikkelig men litt kan jeg si: Fasadeendringer av denne typen på slike bygg er i utgangspunktet ikke søknadspliktig- og i 100metersbeltet langs sjø (jeg forutsetter da at dette ikke er regulert) er det ikke krav om dispensasjon for fasadeendringer. Det som kan gjøre dette mer komplisert er balkingen (med balkong antas jeg det menes terrasse eller veranda, balkong er ikke enkelt å få til på en liten sjøbod).

Mitt tips er rett å slett å be om et møte med kommunen- avhengig av løsningen og planformålet for området kan dette være alt fra helt unntatt søknadsplikt til en full søknad med dispensasjon fra byggeforbudet langs sjø. Anbefaler å ta med bilde rog gjerne noen skisser av mulige løsninger både med og uten terrasse/veranda og ta det derfra.

Facebooktwittermail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *