Brannsikring og avstand mellom garasje og hagestue

Hei naboen har ett hus som ligger ca 20 m fra oss oppå ett fjell, vi bor på bakkenivå ca 10 meter lavere. Men, de har en frittstående garasje nede på vårt bakkenivå, bygget helt inntil vår nabogrensen og ca 6 m fra vår husvegg (ende) Vi ønsker veldig å bygge en hagestue tilknyttet huset på denne enden, men den vil da bli liggende ca 1-1,5 m fra garasjeveggen/nabogrensen. Tror dere vi noen mulighet til å få tillatelse til det og hva må event til for å overholde brannsikringskravene?

Svar:

Jeg mangler en viktig del av informasjon her-hvorvidt garasjen er over eller under 50kvm-men jeg skal gi en «kortversjon» så har Dere noe å gå videre fra :

I utgangspunktet skal Dere brannsikre det som kommer nærmere grensen enn 4meter- jeg forutsetter da at Dere får en erklæring fra nabo på at slik plassering er greit- se Plan-og bygningslovens §29-4.a:

Kommunen kan godkjenne at byggverk plasseres nærmere nabogrense enn nevnt i andre ledd eller i nabogrense:
a) når eier (fester) av naboeiendommen har gitt skriftlig samtykke eller

Dette er ikke nødvendigvis altfor vanskelig-men det kan bli litt komplisert av denne garasjen-er den oppført i «nyere» tid vil jeg tro/håpe at dette med brannsikring er ivaretatt-men det må Dere sjekke opp. Er garasjen ikke brannsikret mot Dere vil det påvirke Deres krav, særlig dersom den er over 50kvm.

Dette bør absolutt være gjennomførbart sålenge Dere får en erklæring fra nabo på avstand, men hvilken brannteknisk løsning som kreves vil avhenge av garasjen altså. jeg vil anbefale å bruke en byggmester/byggfirma elle rlignende i prosjekteringen av det branntekniske-men begynn med en kaffe hos naboen (eller- på hver side av grensen i disse coronadager) og finn ut hva status er for den.

Facebooktwittermail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *