Garasje i nabogrensen med beboelse

Hei!
Vi har oppdaget etter noen år at naboens garasje er bygget på grensen vår. Vi har en garasje som ligger en meter fra grensen. Taket på naboens garasje henger en meter over grensen. Det uheldige med dette er at all snø raser ned på vår tomt foran vår garasje. Har etterspurt om de kan kjøpe snøfanger i flere år, men dette er ikke gjort. Skjønner ikke at de kan ha fått lov til å sette garasjen opp på grensen med taket hengende en meter over vår tomt.
Det er et stort rom over garasjen hvor ett av barna bor. De har nå også bygget en stor veranda / platting som er knyttet til garasjen (Bak garasjen der datteren bor) ogsom går helt inntil grensen. Terrenget er ulendt utenfor garasjen og er bygget oppå dette med en sittegruppe helt inntil gjerdet.

Svar:
Her er vi delvis inne på privatrettslige spørsmål- da tenker jeg på dette med takutstikk over grensen og snø som renner ned på deres side. Her må man nesten se på hva som opprinnelig er godkjent og hvilke avtaler som ble gjort mellom naboene da. Når det gjelder dette med beboelse er det en annen sak- jeg tolker spørsmålet dithen at det ikke er søkt om/nabovarslet garasje med beboelse opprinnelig-dette er også noe mange kommuner ikke tillater. Bygg med beboelse har andre tekniske krav enn garasjer og også andre krav til avstand- utgangspunktet er at alle bygg med beboelse skal være 4m fra grensen. Tolker spørsmålet dithen at kommuneikasjonen over grensen ikke er den beste, da er neste steg å enten kontakte advokat eller kommunens tekniske avdeling…

Facebooktwittermail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *