Bytte brannvindu til vanlig vindu flermannsbolig?

Hei! Vi bor i en 6-mannsbolig i et borettslag bestående av en 6-mannsbolig og en 8-mannsbolig. Vi tenkte å bytte ut det ene vinduet i et rom som ligger mot en svalgang på baksiden.

Vinduet er et fastvindu med EI30 gradering, men vi vil gjerne bytte det ut med et vindu vi kan åpne, slik at vi får et ekstra soverom.

Men vi vet ikke om vi har lov til å bytte vinduet ettersom det er EI30 gradert, og atme trappebrønnen som har en dør med samme gradering. Skal også nevnes at rommet allerede har en ventil som ikke kan lukkes, mellom vinduet og overnevnte dør. Også 2 leiligheter i 8 -mannsboligen har 100×120 åpningsbare vinduer fra bygget ble bygd.

Kan vi bytte vindu? Og hvem kan vi kontakte om dere er usikre. Kan ordne bilder om ønskelig.

Svar:
Et komplisert spørsmål som jeg ikke trenger å bruke så mye tid på å besvare- nei Dere kan IKKE bytte vinduet!
For at et brannvindu skal kunne byttes med et vanlig vindu i en flermannsbolig må det gjøres en ny brannvurdering (brannkonsept) av hele bygget, dette må gjøres av firma med ansvarsrett for dette. Sannsynligvis blir dette fryktelig dyrt, da det antagelig vil måtte gjøres kompenserende tiltak-om det overhodet er mulig. Dette må altså vurderes av firma som driver med denne typen prosjektering!

Facebooktwittermail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *