Fasadeendring og flytting yttervegg i blokk?

Jeg bor midt i en terasseblokk i tredje etasje. Det vil si at jeg har (tak) over det meste av min veranda fra leiligheten over og vegger nesten helt ut. I min blokk er det flere som har fått flyttet ut (ytterveggen) eller montert en isolert glassvegg lengre ut. Jeg har søkt til borettslaget og fått godtjent montering av glassvegg på min veranda. Den blir montert akkuratt likedan som resten har gjort og blir montert ca. 2.5m lengre ut en det som er ytterveggen nå. Det vil fortsatt bli 1,5m X 5m veranda etter monteringen.
Men så har jeg lyst til og gjøre noe med en del av den gamle ytterveggen som bli stående inne etter montering av glassvegg. Jeg ønsker å åpne den delen av veggen som er mot stua og ut til det nye arealet. Jeg ser ingen problemer med dette da det ikke blir en fasadeendring ettersom det ikke synes fra utsiden. Å glassveggen er jo en 8,5cm tjukk vegg som er fylt med isolert glass og som er helt tett. Denne vil også ha montert en skyvedør. Ser dere mitt ønske som noe problem eller tror dere dette skal være greit?

Svar:
-Dette tror jeg at jeg kan si ikke er en kurant sak- i slike tilfeller vil det nok ofte være krav til både nye beregninger av stabilitet, brann og ventilasjon dersom bygget har sentralt anlegg. Kontakt kommunen før du går videre og hør hva de krever! Her vil jeg tro praksisen varierer endel og det er viktig at du har dette formelt i orden før du begynner.

Facebooktwittermail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *