Fasadeendring- tak over terrasse i blokk

Hei!
Vi bor i selveierleilighet i 1.etg med terrasse på 18 kvm. Over oss er det 5etg. med i alt 10 små verandaer over oss. Vi får da «tak» over vår terrasse pga disse på hver ytterside, men på midten av vår terrasse får vi ingen beskyttelse og ønsker derfor å sette opp tak over hele terrassen. Vi har snakket med styret ang dette og fikk beskjed om å høre ang byggetillatelse pga fasadeendring. Taket vil bli bygget i klart «glass» (beregnet som tak for garasje, svømmehall osv) med aluminiumsstenger slik at det blir mest mulig nøytralt. Takets størrelse vil bli ca 9m bredt x 2,5m ut fra vegg. Dette vil bli festet med fire stenger foran og fire stenger bak slik at det tåler snø. To andre leiligheter med like stor terrasse som vår er interessert i det samme. Vi har fremvist plantegninger på dette for styret. Hvordan går vi videre frem for å søke om dette? Jeg regner med at vi ikke bare kan bygge med kun tillatelse fra styret?

Nei dette er nok et søknadspliktig tiltak- det er både en fasadeendring og slik jeg forstår deg en liten økning i det bebygde arealet også. Ofte vil et slikt tiltak kunne tas som en Pbl §20-2 søknad dvs at man kan står ansvarlig for søkeprosess og bygging selv. Det er dog mulig at din kommune her vil kreve at et firma står ansvarlig i samsvar med Pbl §20-1, det er klart at konsekvensene både mtp estetikk og ikke minst potensielle bygningstekniske konsekvenser kan bli store når man begynner å endre på blokkbygninger. Det vil absolutt kunne være en fordel å slå seg sammen med de andre som vurderer løsningen-da kan dere nok spare endel penger både på søkeprosess og utførelsen av det også.

Mitt råd vil være å snakke med de andre som ønsker dette, og så kontakte kommunen for et møte for å få avklart hvilke krav de vil stille til søknaden.

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde
Facebooktwittermail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *