Vinduer i loftsetasje

Hei. Har overtatt en loftsetasje der det ikke har vært byggemeldt noenting i forbindelse med seksjonering. Ikke tvilsomt at det har bodd folk der siden 1800-tallet, men usikkert hva kommunen anser som godkjent i dag. Mitt spørsmål gjelder vinduer: Det er satt inn til sammen ti vinduer i skråtaket. Aner ikke når. Når jeg nå skal prøve å få loftsetasjen godkjent til å bo i, så antar jeg at jeg også må få vinduene godkjent. Men det er nabohus nær på alle kanter, bortsett fra ut mot gata. Betyr det at alle vinduer antakelig må være brannvinduer (som ikke kan åpnes i normal bruk)? Jeg klarer ikke lese det utfra TEK17, der er det parallelle, motstående vegger som er nevnt, og jeg ser ikke at det står noe om vinduer i skråtak. Antar at et alternativ er fullsprinkling av hele huset.

Svar:
Nå svarer jeg egentlig uten å svare-det er ikke nok informasjon til å vurdere spørsmålet her, men jeg vil allikevel svare generelt:
Her må du få en prosjekterende på brann-enkelt og greit. Selv om du ikke sier noe om alder og type bygg fremgår det tydelig at det er et eldre stort bygg, antagelig også med flere boenheter og da er dette meget komplisert. Å ta i bruk loftsetasjen kan fort utløse krav utover de rent tekniske kravene til vinduer og vegger. Det er selvsagt positivt at du som tiltakshaver prøver å sette deg inn i kravene men her vil det være krav til ansvarlige foretak på den biten, og det kan være greit å avklare kravene tidlig for å ha det som utgangspunkt for videre vurderinger av prosjektet.

Facebooktwittermail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *