Bygge oppå garasje med flatt tak

Jeg har kjøpt hus med en garasje som har flatt tak. Tidligere eier har laget platting over. Jeg lurer på om det er mulig å lage en liten stue med skråtak over garasjen uten å søke? Eventuelt kan jeg ha en helårspaviljong/drivhus på plattingen over garasjen?

Svar:
Du skriver ikke om garasjen er en del av boligen eller ikke men jeg tolker det dithen at det er den (det er forøvrigt ikke avgjørende for svaret)

Når det gjelder spørsmålet om å bygge uten søknad skiller lovverket tydelig mellom tilbygg-og påbygg. Skal du bygge oppå garasjetaket er dette alltid et søknadspliktig tiltak fordi det regnes som et påbygg og ikke et tilbygg-det er faktisk krav til en søknad etter Plan-og bygningslovens §20-3 altså med krav om ansvarlig foretak.

Når du nevner paviljong er jeg mer usikker-en paviljong-avhengig av konstruksjon- vil nok i noen tilfeller regnes som en så lett/løiten konstruksjon at det ikke er søknadspliktig selv oppå et tak-men dette blir en konkret vurdering som må gjøres av teknisk etat i din kommune.

Facebooktwittermail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *