Tilbygg til flermannsbolig

Hei!
Vi bor i ett sameie med 6 enheter, de 4 midterste er like, en av de 4 har vi. På baksiden er det en terrasse med tak over, altså den «tar» av innsiden av boligen, den strekker seg ikke utenfor fasaden, hvis det var forståelig. Vi synes denne terrassen er fryktelig irriterende, den har ingen funksjon og ingen solforhold. Vi ønsker gjerne å «flytte» ut veggen, slik veggen blir rett, terrassen forsvinner og vi får 2 m2 større kjøkken.

Hvordan går vi frem for å gjøre dette? Må det søkes om da det sånn sett er en endring, er det tilstrekkelig med godkjenning fra sameiet?

Jeg synes jo det minner mer om de som velger å glasse inn en terrasse, bare dette blir motsatt vei. Det er heller ikke fremsiden, men en bakside som ikke grenser til noe annet enn en steinmur. Vi har så lyst på større kjøkken, må bare vite hvordan vi går frem.

På forhånd, tusen takk for svar!

Svar:
Dette vil jeg i utgangspunktet mene er en «enkel» byggesak, altså et tiltak dere selv kan søke om og stå ansvarlige for, jf Plan-og bygningslovens §20-4, se SAK §3.1a:
a) et enkelt tilbygg hvor verken samlet bruksareal (BRA) eller bebygd areal (BYA) er over 50 m2 . Tilbygget kan i tillegg være underbygget med kjeller.

Veiledning til bokstav a
Bokstav a omhandler ett enkelt tilbygg til eksisterende byggverk med et samlet bruksareal (BRA) eller bebygd areal (BYA) inntil 50m2. Bestemmelsen omfatter tilbygg til alle typer byggverk, herunder for eksempel tilbygg til næringseiendom og driftsbygning.

Det er dog litt varierende praksis på dette i kommunene når det gjelder flermannsboliger så jeg ville kontaktet kommunen og dobbeltsjekket. Samtykke fra sameiet er nødvendig og vær ekstra obs på avstand til nabo (her må det nok en erklæring til) og brannsikring.

Illustrasjonsbilde
Facebooktwittermail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *